Forced Migration of Kurds to Khorasan, the role of Shiite religion, Iraj Ghahremanloo, Sep 10, 2017

Berkeley Lecture Series Presents:

A Lecture by

Iraj Ghahremanloo, Scholar

Topic:

” کوچانیدن کوردها به خراسان، نقش مذهب شیعه و سیاست های دول ایران، روس و انگلیس در زندگی آنان”

“Forced Migration of Kurds to Khorasan, the role of Shiite religion, and the policies of the Iranian, Russian and British governments in their lives”

تاریخ کورد‌های خراسان، داستان غمبار مردمی ست که به زور از سرزمینشان کنده و به دورها کوچانده شدند… آماج این توچاندن غیر انسانی و کوچاندن رنج آلوده ی آنان بسوی تاریکی ها، بر ساختن دیواری از تن مردان و زنان و کودکان کورد بود که اقوام ایرانی‌ بویژه ساکنان خراسان را از تاخت و تاز، کشتار و غارت مهاجمان شرقی مصون بدارد.

در این برنامه، به چگونگی پیدایش مذهب شیعه که موجب این کوچ بزرگ شده است پرداخته خواهد شد. همچنین، رخدادهایی که کوردهای کوچانده شده را درگیر مسائل دیگر میکرد مورد بررسی قرار خواهند گرفت. از آن میان تشکیل ایالت خودمختار کردستان خراسان در زمان شاه عباس، جنگ‌های کورد‌ها با تزار روس و شاهان قاجار، شورش خودو سردار از سوی حزب بلشویک روسیه، تراژدی کلنل پسیان، و کشتار کورد‌ها بدست عوامل رضا شاه را میتوان برشمرد.

ایرج قهرمانلو از یک خانواده کورد کرمانجی در یکی‌ از روستا‌های پیرامون کوچان (قوچان) دیده به جهان گشود . وی دوره دبیرستان را در کوچان گذرانید و در سال ۱۳۵۱ دوره دکترای پزشکی خود را در دانشگاه مشهد به پایان رساند. در دوران دانشجوئی به عضویت سازمان مجاهدین خلق در آمد. دکتر قهرمانلو پس از ۳ سال کار سازمانی بویژه تماس با رهبری، جهت گیری سازمان را درست نمی انگاشت. پس از گذرانیدن دورانهای دشوار درون سازمانی، سر انجام با نا امیدی و سر خوردگی بسیار در فروردین ۱۳۵۱ از سازمان جدا شد. چند ماه بعد، رابطه سازمانی او بر ساواک آشکار گردید و در آذر ۱۳۵۱ دستگیر شد.
و پس از شکنجه بسیار به یک سال زندان محکوم شد. اندکی پس از آزادی، در ۲۸ مرداد ۱۳۵۲ ساواک اطلاعات تازه‌ا‌ی در باره گستردگی ارتباطات وی با مجاهدین بدست آورد و او را دوباره دستگیر کرد. ساواک این بار او را به خاطر پنهان نگاه داشتن اطلاعات در بار نخست به گونه انتقامی شکنجه داد و برای درازمدت زندانی کرد. در خیزش انقلابی سال ۱۳۵۷ بیاری مردم از زندان آزاد شد و سپس با افراد و گروهای سیاسی بدون وابسته شدن به فعالیت سیاسی ادامه داد. دکتر قهرمانلو در همین دوران نیز تخصص پزشکی کودکان را از دانشگاه تهران بدست آورد. شوربختانه اما، با تیره شدن اوضاع سیاسی ایران و دستگیری دوستان و حتی خانواده‌های بیمارانش ناچار شد پیش از آنکه پلیس سیاسی جمهوری ایران به سراغش بیاید، در سال ۱۳۶۳ با خانواده از ایران خارج شود.

facebook

Share BLS Events on Socials

Comments are closed.